СИБАНК Онлайн

Общи условия за услугата интернет банкиране.

Продажби на имоти
Контактен център 24/7
0700 1 4554 (на цената на селищен разговор)
Нашите специалисти са на Ваше разположение 24 часа/7 дни в седмицата и ще отговорят на всичките Ви питания свързани с продуктите на банката, вкл. картовите продукти и онлайн банкиране.
23.12.2010

KBC заличава СИБАНК от Българската фондова борса

На 7 декември 2010 г. KBC придоби останалия дял на г-жа Цветелина Бориславова от капитала на СИБАНК и с това стана едноличен акционер на банката. В своето съобщение до медиите, от KBC оповестиха също, че веднага ще стартират процедурата по заличаване на дружеството от Българската фондова борса. Днес бе получено одобрение от българската Комисия за финансов надзор за заличаване на банката от Регистъра на публичните дружества и впоследствие СИБАНК ще бъде незабавно заличена от Българската фондова борса.

След сделката от 7 декември, KBC взе решение да промени състава на Надзорния съвет на СИБАНК. Марко Волич, Дирк Мампай и Рони Делшамбр ще останат в Борда, докато г-жа Бориславова, г-жа Станчева-Минчева и г-н Димитрачков ще се оттеглят от позициите си. В бъдеще Бордът ще се състои от трима членове вместо от шестима. На следващата среща на Надзорния съвет, един от останалите членове ще бъде избран за председател. Предложените промени в Надзорния съвет подлежат на одобрение от Българската народна банка и ще влязат в сила след регистрация в Търговския регистър.

Г-н Марко Волич е Главен изпълнителен директор за подразделението Централна и Източна Европа & Русия, както и член на Изпълнителния комитет на КВС Груп NV. Г-н Дирк Мампай е Старши генерален мениджър – Банкиране за ЦИЕР в рамките на дирекция Централна и Източна Европа & Русия. Г-н Рони Делшамбр е Генерален мениджър – Банкиране за ЦИЕР в рамките на дирекция Централна и Източна Европа & Русия.

Бележка:
За СИБАНК
В края на 2007 KBC придоби мажоритарен дял от капитала на Стопанска и инвестиционна банка (сега СИБАНК). Цветелина Бориславова запази миноритарен дял в банката и остана партньор на КВС при банковите дейности в България.  Г-жа Бориславова запази председателското място в Надзорния съвет и осигури приемственост, като миноритарен акционер в банката.

СИБАНК е една от водещите търговски банки в България, с широка клонова мрежа в цялата страна, с модерен подход в банкирането и с широк спектър от продукти и услуги за физически лица, корпоративни клиенти и за малки и средни предприятия. През 2007 СИБАНК стана част от белгийската КВС Груп. Интеграцията на банката, заедно със застрахователната компания  ДЗИ, в структурата на КВС създава условия за развитие на добро сътрудничество между двете институции  и за иновативен подход при предлагането на банково-застрахователни продукти на българския пазар.

За KBC Груп NV (www.kbc.com
KBC е банково-застрахователна група, чиято дейност е насочена към физическите лица, МСП и клиенти със средна капитализация на местните пазари в Белгия и Централна и Източна Европа (Чехия, Словакия, Полша, Унгария и България). Централата на КВС се намира в Брюксел (Белгия), в сърцето на Европа. Групата разполага с около 54 000 служители и обслужва 12 милиона клиенти. KBC Груп NV е регистрирана на NYSE Euronext Brussels (тикър символ 'KBC').

KBC Group NV
 Havenlaan 2 - 1080 Brussels
 Viviane Huybrecht:
 General Manager Group 
 Communication / Spokesperson
 Tel. 02 429 85 45
                                                                                               
 Stef Leunens:
 Tel. 02 429 65 01
 Fax 02 429 81 60
E-mail:pressofficekbc@kbc.be