СИБАНК Онлайн

Общи условия за услугата интернет банкиране.

Продажби на имоти
Контактен център 24/7
0700 1 4554 (на цената на селищен разговор)
Нашите специалисти са на Ваше разположение 24 часа/7 дни в седмицата и ще отговорят на всичките Ви питания свързани с продуктите на банката, вкл. картовите продукти и онлайн банкиране.
25.11.2010

Белгийският министър-председател Ив Льотерм откри изложба на белгийски класици в галерията на СИБАНК

Изложбата «ВЪВ ВРЕМЕ НА ПРОМЯНА: Модерното изкуство в Белгия 1880 – 1950» е част от колекцията на КВС и се организира от двете компании на групата в България – СИБАНК и ДЗИ, съвместно с Посолството на Белгия в България в рамките на белгийското председателство на Съвета на Европейския съюз.

По този повод на кратка визита в България пристигна белгийският премиер Ив Льотерм, който заедно с българския министър на културата Вежди Рашидов, главния изпълнителен директор на КВС Ян Ванхевел и Цветелина Бориславова, председател на НС на СИБАНК, официално откри изложбата в галерия «Върхове» на СИБАНК.

Белгийският министър – председател заяви, че въпреки краткото време, посещението му в София е било интересно както в политически и икономически, така и в културен аспект и поздрави организаторите на този проект. « Ние сме много щастливи, че най-добрата банка в Белгия - KBC, чрез своите две компании в България, организира и представя тази изложба на най-добрите белгийски художници”, допълни Ив Льотерм.

Ян Ванхевел, главен изпълнителен директор на КВС, благодари на Н.Пр. Марк Михелсен, посланик на Белгия в България, за активната му роля в този проект и подкрепата, която оказва на белгийския бизнес у нас. Той още веднъж подчерта, че България е един от основните пазари на групата КВС, която винаги се стреми да отговаря на местните потребности и да бъде близо до своите клиенти и тази изложба е израз именно на тази политика.

Министърът на културата Вежди Рашидов подчерта уникалността на галерия «Върхове» като единствената галерия на банка у нас и поздрави организаторите и лично Цветелина Бориславова за възможността в България да бъдат показани шедьоври на европейското изкуство. Тя от своя страна пое инициативата за организиране на изложба, която да запознае белгийската публика с творби на българското изкуство. «Аз не съм изкуствовед, но като ценител считам, че изкуството повече от всичко може да сближи нациите и да им помогне да се развиват. То е най-прекият мост между различните култури”, допълни тя.  

Изложба представя шедьоври от началото на 20 век на изявени белгийски художници като  Джеймс Енсор, Фелисиен Ропс, Гюстав Ван Де Вустейне, Рик Воутерс, Леон Спилиаерт, Констант Пермеке и Рене Магрит и други представители на един от най-важните периоди в развитието на изкуството в Белгия.