СИБАНК Онлайн

Общи условия за услугата интернет банкиране.

Продажби на имоти
Контактен център 24/7
0700 1 4554 (на цената на селищен разговор)
Нашите специалисти са на Ваше разположение 24 часа/7 дни в седмицата и ще отговорят на всичките Ви питания свързани с продуктите на банката, вкл. картовите продукти и онлайн банкиране.
23.07.2010

Отборът на СМГ спечели шампионската купа на международната олимпиада по математика в Хонг Конг

Отборът на Софийската математическа гимназия спечели престижната шампионска купа Po Leung Kuk  ( По Льонг Кук) за неазиатски отбор, второто място сред всички участници и 6 сребърни и бронзови медали в индивидуалните класирания на международната  олимпиада по математика за деца до 13 години в Хонг Конг.
   
Блестящото представяне на учениците от 6 и 7 клас на СМГ Александър Чергански, Грегориан Пириндев, Даниел Атанасов и Христо Венев още веднъж доказа световната слава на младите ни математици и по думите на Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБАНК, «потенциала и всеотдайността на българските учители да поддържаг това високо ниво на нашите таланти». За добрата подготовка на отбора на СМГ заслугата е на учителите по математика Елена Станчева, Красимира Петрова, Линка Минчева и Иван Симеонов.
   
«Китайските колеги ни разказаха, че са подбрали участниците в своя отбор сред 1 000 деца от цялата страна. Ние само от едно училище подготвяме отбор, който печели шампионската купа», сподели на пресконференция днес Мариана Тодорова, директор на СМГ. Тя благодари на СИБАНК за подкрепата и подчерта, че „българският дух за подпомагане на образованието не е изчезнал и техните ученици и учители са мотивирани да се състезават и печелят”.
   
Според Александър Чергански, който след няколко дни ще навърши 13 години и за първи път излиза на международно състезание, китайските и американските ученици са били много добре подготвени, но сред най-сериозните конкуренти за отличията са били участниците от другите български отбори.
   
Децата показаха купите и медалите днес в галерията на СИБАНК и получиха подаръци от Петър Андронов, главен изпълнителен директор на банката, с пожелание за нови победи и обещанието, когато завършват СМГ, банката да организира изложба с всички техни спечелени отличия.